Het huis van Kinderhospice Kwatro
Streep paars lang

Stichting Vrienden Kwatro wil bijdragen aan de afbouw en inrichting van het huis van Kinderhospice Kwatro en dat zij holistische kindzorg kunnen bieden.
 
Kwatro Huiszoalsthuis

In het huis van Kwatro zal er dag en nacht zorg zijn voor ongeneeslijk zieke kinderen die medisch zijn uitbehandeld. Ongeneeslijk zieke kinderen kunnen wonderbaarlijk genoeg nog vele jaren leven.

Ook wordt in het huis van Kwatro 24-uurszorg voor ernstig zieke kinderen geboden die nog wel kunnen genezen. In samenspraak met de hoofdbehandelaar blijven we vanuit het ziekenhuis medische behandelingen doen.

Daarnaast is er in het huis van Kwatro dagopvang voor kinderen van 0 t/m 5 jaar die meervoudig beperkt zijn en medische verpleegkundige zorg nodig hebben.

Het huis van Kwatro gaat over palliatieve zorg. Er wordt met alle betrokkenen bekeken hoe we het leven op een fijne en draaglijke manier vorm kunnen geven. Het gaat over kwaliteit van leven. De terminale fase kan zowel in het huis van Kwatro als thuis begeleid worden. 

Voor alle drie de groepen: ongeneeslijk zieke kinderen, ernstig zieke kinderen en meervoudig beperkte kinderen, is professionele verpleegkundige en pedagogische zorg nodig. Ouders worden van de intensieve zorg ontlast. Hierdoor krijgen zij ruimte voor hun eigen (rouw)proces.

Het huis van Kwatro wordt gedragen door Stichting Kinderhospice Kwatro. Er is een medische bouwvergunning aanwezig. Dit huis zal nieuw worden gebouwd aan de Venrayseweg 89a te Horst aan de Maas. Het doel is om in het huis van Kwatro iedere dag weer een fijne plek te kunnen realiseren voor 36 kinderen, waarvan er voor minimaal 12 kinderen 24-uurszorg zal zijn.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van de locatie waar het huis van Kwatro wordt gebouwd.


Stichting Vrienden Kwatro wil bijdragen aan de afbouw en inrichting van het huis van Kwatro. Ook wil zij bijdragen aan de aankoop van de inventaris inclusief medische apparatuur, aan de automatisering en aan de tuin en het buitenterrein. De verwachting is dat het huis van Kwatro eind 2024 wordt opgeleverd.  

Daarnaast wordt er ook naar gestreefd om in de toekomst de zorg en ontwikkeling van de zieke kinderen die in het huis van Kwatro verblijven voor 35% financieel te ondersteunen.

lees meer kinderhospice kwatro     button veelgestelde vragen

steun in geld kinderhospice kwatro met hartje steun door actie vrienden kwatro met handen steun in tijd kinderhospice kwatro met handjes hoog

 
© 2022 Stichting Vrienden Kwatro  |  Privacyreglement  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84534826  |  RSIN 863248986