Waar reikt ons hart naar uit
Streep paars lang

Kwatro emotionelesteun

Stichting Vrienden Kwatro wil voor 2022 en 2023 bijdragen aan de volgende projecten en activiteiten van holistische kindzorg.


 
Het huis van Kinderhospice Kwatro

Streep paars lang


Kwatro Huiszoalsthuis 

In het huis van Kwatro zal er dag en nacht zorg zijn voor ongeneeslijk zieke kinderen die medisch zijn uitbehandeld. Ongeneeslijk zieke kinderen kunnen wonderbaarlijk genoeg nog vele jaren leven.

Ook wordt in het huis van Kwatro 24-uurszorg voor ernstig zieke kinderen geboden die nog wel kunnen genezen. In samenspraak met de hoofdbehandelaar blijven we vanuit het ziekenhuis medische behandelingen doen.

Daarnaast is er in het huis van Kwatro dagopvang voor kinderen van 0 t/m 5 jaar die meervoudig beperkt zijn en medische verpleegkundige zorg nodig hebben.

Het huis van Kwatro gaat over palliatieve zorg. Er wordt met alle betrokkenen bekeken hoe we het leven op een fijne en draaglijke manier vorm kunnen geven. Het gaat over kwaliteit van leven. De terminale fase kan zowel in het huis van Kwatro als thuis begeleid worden. 

Voor alle drie de groepen: ongeneeslijk zieke kinderen, ernstig zieke kinderen en meervoudig beperkte kinderen, is professionele verpleegkundige en pedagogische zorg nodig. Ouders worden van de intensieve zorg ontlast. Hierdoor krijgen zij ruimte voor hun eigen (rouw)proces.

Het huis van Kwatro wordt gedragen door Stichting Kinderhospice Kwatro. Er is een medische bouwvergunning aanwezig. Dit huis zal nieuw worden gebouwd aan de Venrayseweg 89a te Horst aan de Maas. Het doel is om in het huis van Kwatro iedere dag weer een fijne plek te kunnen realiseren voor 36 kinderen, waarvan er voor minimaal 12 kinderen dag- en nachtopvang zal zijn.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van de locatie waar het huis van Kwatro wordt gebouwd.


Stichting Vrienden Kwatro wil bijdragen aan de afbouw en inrichting van het huis van Kwatro. Ook wil zij bijdragen aan de aankoop van de inventaris inclusief medische apparatuur, aan de automatisering en aan de tuin en het buitenterrein. De verwachting is dat het huis van Kwatro eind 2024 wordt opgeleverd.  

Daarnaast wordt er ook naar gestreefd om in de toekomst de zorg en ontwikkeling van de zieke kinderen die in het huis van Kwatro verblijven voor 35% financieel te ondersteunen.

lees meer kinderhospice kwatro     button veelgestelde vragen
Steun voor het gezin
Streep paars lang

ouders en kind

Een netwerk van zelfstandige coaches, therapeuten en creatieve begeleiders reiken samen ouders, broertjes en zusjes begeleiding aan bij het aangaan van hun eigen (rouw)proces. Zij bieden begeleiding bij de persoonlijke ontwikkeling van alle gezinsleden. Begeleiding om denken en voelen met elkaar in verbinding te brengen, met als doel om alle ervaringen op hun eigen manier en op eigen tempo te omarmen.

Zijn doen dit om preventief bij te dragen, zodat ouders zowel mentaal als fysiek minder snel ziek worden en broertjes en zusjes minder snel zullen vastlopen in hun leven. Én vooral zodat de lichtpuntjes in donkere tijden van hun leven zichtbaar worden. 

broertjes en zusjes
Het netwerk biedt ook een supportgroep voor alle ouders in Nederland met een ernstig zieke zoon of dochter. De supportgroep is bedoeld voor ouders die de behoefte voelen om zich te verbinden met gelijkgestemden. Het is een plek waar je vrij kunt praten of juist weinig woorden nodig hebt om begrepen te worden. En zonder dat je je schuldig voelt tegenover anderen. Deze bijeenkomsten voor ouders worden zo laagdrempelig mogelijk aangeboden.

Stichting Vrienden Kwatro wil de vergoeding dragen voor de supportgroep voor ouders, waar in oktober 2022 mee wordt gestart.

Ook wil Stichting Vrienden van Kwatro ouders steunen wanneer zij de benodigde zorg financieel zelf niet kunnen dragen. Daarbij benoemen ouders waarvoor zij de financiële middelen willen inzetten, wat ze verwachten dat het hen zal brengen en welke commitment zij daaraan geven.

Wil je graag meer informatie over steun voor het gehele gezin, mail ons. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 


Zorgvraag kind centraal
Streep paars lang

ZorgprofessionalsEen team van specialisten zet de zorgvraag van het kind centraal. Het team ondersteunt het zieke kind, ouders, broertjes en zusjes. De korte communicatielijnen zorgen ervoor dat er wordt geboden wat nodig is.


Organisatie LIZ (www.ikbenliz.nl) en Stichting Kinderhospice Kwatro hebben samen de expertise om dit team te realiseren. Daarnaast zetten zij kindzorgteams op die roulerend werken.

Vrienden van Kwatro wil dit team vooruit helpen, zodat kinderverpleegkundigen kunnen werken vanuit de zorgvraag van het kind, gezin, netwerk of professional. Zo vervagen de grenzen van zorg tussen ziekenhuis, thuis en/of het huis van Kwatro of andere zorginstellingen.

Wil je graag meer informatie over het kindzorgteam en hun werkwijze, stel deze gerust.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Bespreekbaar maken van ziekte en de dood
Streep paars lang

Kwatro lichaamgeestzielVia diverse projecten willen we ziekte, tegenslagen in het leven en de dood bespreekbaar maken. Zo willen we mensen aanzetten tot zelfontwikkeling, rouwverwerking, herstel en positieve gezondheid.

Stichting Vrienden wil in 2022 en 2023 bijvoorbeeld bijdragen aan:

 


Heb je een vraag of wil je dit initiatief versterken, bericht ons.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kennisdeling holistische kindzorg
Streep paars lang

Kwatro Image5Naast het financieel bijdragen aan zorg, ondersteuning en ontwikkeling, willen we ook kennis, ervaringen op het gebied van holistische kindzorg uitdragen via ons netwerk.

Het doel is dat er landelijk samenwerking ontstaat bij het bieden van kindzorg.

Wil je dit initiatief steunen, ervaringen uitwisselen of versterkend samenwerken, bericht ons.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


steun in geld kinderhospice kwatro met hartje steun door actie vrienden kwatro met handen steun in tijd kinderhospice kwatro met handjes hoog

 
© 2022 Stichting Vrienden Kwatro  |  Privacyreglement  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84534826  |  RSIN 863248986